Abstract:
කාබනික කෘෂිකර්මාන්තය එහි අඩු පාරිසරික බලපෑම් හේතුවෙන් තිරසාර ආහාර නිෂ්පාදනයේ සහ පරිභෝජනයේ ප්රධාන අංගයක් ලෙස සැලකේ. ඒ අතරම, කාබනිකව නිපදවන ලද ආහාර වල ගුණාත්මකභාවය පාරිභෝගික උනන්දුව වැඩි කිරීමට සමත් අත්යාවශ්ය නිර්ණායකයක් ලෙස සැලකෙන අතර එය කාබනික අංශ වල සංවර්ධනයේ ප්රධාන කාර්යභාරයක් ඉටු කරයි. කාබනික ආහාර වල කාර්යභාරය, විශේෂයෙන්ම උක් පරිභෝජනය සහ මිනිස් සෞඛ්යයට එහි බලපෑම පිළිබඳ වර්තමාන පර්යේෂණ සීමිතය. එම නිසා මෙම අධ්යයනයේ අරමුණ වූයේ කාබනික සහ සාම්ප්රදායික පාංශු කළමනාකරණය යටතේ වගා කරන ලද උක් අස්වැන්නෙන් ලබාගත් නැවුම් යුෂ වල තෝරාගත් සෞඛ්ය ප්රවර්ධනය සඳහා දායක වන ජෛව ක්රියාකාරී සංයෝග සහ රසායනික පරාමිතීන් විමර්ශනය කිරීමයි. උක් යුෂ මත පාංශු කළමනාකරණයේ බලපෑම තක්සේරු කිරීම සඳහා සම්පූර්ණ ෆීනෝල් අන්තර්ගතය, ඇස්කෝබික් අම්ලය (විටමින් සී), සම්පූර්ණ ද්රාව්ය ඝන ද්රව්ය සහ ච්ය අගය අධ්යයනය කරන ලද පරාමිතීන් වේ