Sabaragamuwa University of Sri Lanka

තෝරාගත් කෙසෙල් (Musa spp) ප්‍රභේද දෙකක පසු අස්වනු ගුණාත්මය සඳහා ආලෝක විමෝචක ඩයෝඩ (L.E.D) මඟින් නිකුත් කරන වර්ණාවලියේ බලපෑම අධ්‍යයනය

Show simple item record

dc.contributor.author උඩුගම, යු.එම්.ඒ.පී
dc.contributor.author දිසානායක, පී.කේ.
dc.date.accessioned 2024-11-20T09:17:27Z
dc.date.available 2024-11-20T09:17:27Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.isbn 978-624-5727-38-4
dc.identifier.uri http://repo.lib.sab.ac.lk:8080/xmlui/handle/susl/4535
dc.description.abstract කෙසෙල් (Musa spp.) යනු ලොව පුරා බහුලව පරිභෝජනය කරන නිවර්තන කලාපීය රටවල වඩාත් ජනප්‍රිය පළතුරකි. කෙසෙල්වල තෙතමනය අධික බැවින් එය ඉක්මනින් නරක් වීමට පත්වේ- එබැවින් කෙසෙල් වල පසු අස්වනු හානිය අනෙකුත් පළතුරු වලට වඩා 20%-30% පමණ වැඩි වේ. වාණිජ මට්ටමේදීල බහුලව කෘතිමව කෙසෙල් ඉදවීමට රසායනික යෙදවුම් කාරක භාවිතකරනු ලබයි- එමගින් පාරිභෝගිකයින්හට බරපතල සෞඛ්‍ය උවදුරු ඇතිවිය හැකිවන අතර පළතුරු වල පෝෂණ අගයට යම් ප්‍රමාණයක බලපෑම් ඇති කරනු ලබයි- මෙම හේතූන් පදනම් කරගනිමින් විවිධ තරංග ආයාම සහිත LED කිරණ ඇඹුල් සහ කෝලිකුට්ටු කෙසෙල් ඉදිමට සහ එහි පෝෂණ ගුණයල ක්ෂුද්‍ර ජීවීන් වර්ධනය පාලනය වැනි අංශ කෙරෙහි ඇති කරනු ලබන en_US
dc.language.iso other en_US
dc.publisher ශ්‍රී ලංකා සබරගමුව විශ්ව විද්‍යාලයීය ප්‍රකාශනයකි en_US
dc.subject Musa Spp. en_US
dc.subject Quality of banana en_US
dc.subject LED technique en_US
dc.title තෝරාගත් කෙසෙල් (Musa spp) ප්‍රභේද දෙකක පසු අස්වනු ගුණාත්මය සඳහා ආලෝක විමෝචක ඩයෝඩ (L.E.D) මඟින් නිකුත් කරන වර්ණාවලියේ බලපෑම අධ්‍යයනය en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account