dc.contributor.author | උඩුගම, යු.එම්.ඒ.පී | |
dc.contributor.author | දිසානායක, පී.කේ. | |
dc.date.accessioned | 2024-11-20T09:17:27Z | |
dc.date.available | 2024-11-20T09:17:27Z | |
dc.date.issued | 2021 | |
dc.identifier.isbn | 978-624-5727-38-4 | |
dc.identifier.uri | http://repo.lib.sab.ac.lk:8080/xmlui/handle/susl/4535 | |
dc.description.abstract | කෙසෙල් (Musa spp.) යනු ලොව පුරා බහුලව පරිභෝජනය කරන නිවර්තන කලාපීය රටවල වඩාත් ජනප්රිය පළතුරකි. කෙසෙල්වල තෙතමනය අධික බැවින් එය ඉක්මනින් නරක් වීමට පත්වේ- එබැවින් කෙසෙල් වල පසු අස්වනු හානිය අනෙකුත් පළතුරු වලට වඩා 20%-30% පමණ වැඩි වේ. වාණිජ මට්ටමේදීල බහුලව කෘතිමව කෙසෙල් ඉදවීමට රසායනික යෙදවුම් කාරක භාවිතකරනු ලබයි- එමගින් පාරිභෝගිකයින්හට බරපතල සෞඛ්ය උවදුරු ඇතිවිය හැකිවන අතර පළතුරු වල පෝෂණ අගයට යම් ප්රමාණයක බලපෑම් ඇති කරනු ලබයි- මෙම හේතූන් පදනම් කරගනිමින් විවිධ තරංග ආයාම සහිත LED කිරණ ඇඹුල් සහ කෝලිකුට්ටු කෙසෙල් ඉදිමට සහ එහි පෝෂණ ගුණයල ක්ෂුද්ර ජීවීන් වර්ධනය පාලනය වැනි අංශ කෙරෙහි ඇති කරනු ලබන | en_US |
dc.language.iso | other | en_US |
dc.publisher | ශ්රී ලංකා සබරගමුව විශ්ව විද්යාලයීය ප්රකාශනයකි | en_US |
dc.subject | Musa Spp. | en_US |
dc.subject | Quality of banana | en_US |
dc.subject | LED technique | en_US |
dc.title | තෝරාගත් කෙසෙල් (Musa spp) ප්රභේද දෙකක පසු අස්වනු ගුණාත්මය සඳහා ආලෝක විමෝචක ඩයෝඩ (L.E.D) මඟින් නිකුත් කරන වර්ණාවලියේ බලපෑම අධ්යයනය | en_US |
dc.type | Article | en_US |